1-Yukarıda tapu kaydı ve nitelikleri belirtilen mülkiyeti Hazine'ye ait taşınmaz mallar; 17/09/2013 tarih ve 28768 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, 358 Sıra Sayılı Milli Emlak Genel Tebliği ile Ağaçlandırma Yönetmeliği çerçevesinde; badem, ceviz, zeytin vb yetiştirilmek amacıyla on yılı (on yıl dahil) geçmemek üzere ağaçlandırma yapılmak üzere gerçek veya tüzel kişilere ön izin ve kiralama işlemleri için başvurular alınacaktır.
2-Başvurular 01.10.2018 tarihinden 30.10.2018 Salı günü saat 17:00'ye kadar taşınmazın bulunduğu ilçe Kaymakamlığına (Milli Emlak Şefliği) yapılacaktır.
3-İsteklilerin başvuru süresinin bitimine kadar başvuru bedelini yatırması, ikametgah belgesi, nüfus kayıt örneği, nüfus cüzdanı sureti veya tasdikli bir örneği ile müracaat etmeleri zorunludur.
Başka şahıs adına ihaleye iştirak edeceklerin noter tasdikli vekaletnameyi, Tüzel kişilerin yılı içerisinde alınmış Ticaret ve Sanayi Odası belgesini, yetki belgesini ve imza sirkülerini, kamu tüzel kişileri adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi ibraz etmeleri zorunludur.
BAŞVURU SAHİPLERİNDEN ALINACAK BAŞVURU BEDELLERİ
Grup Başvuru Bedeli
Birinci Grup 351,00 TL İkinci Grup 3.510,00 TL
358 Sıra Sayılı Milli Emlak Genel Tebliğine göre hak sahipliği grupları;
a) Birinci grup: Taşınmazın bulunduğu köyün nüfusuna kayıtlı olan ve o köyde oturan, köyün nüfusuna kayıtlı olan ancak o köyde oturmayan ve/veya köyün nüfusuna kayıtlı olmamakla birlikte o köyde oturan gerçek kişiler 100.000 m²’ye kadar (100.000 m² dahil) taşınmaz için hak sahibi olarak belirlenebilir.
b) İkinci grup: Tüzel kişiler ile taşınmazın bulunduğu köyün nüfusuna kayıtlı olmayan ve o köyde oturmayan gerçek kişiler 3.000.000 m²’ye kadar (3.000.000 m² dahil) taşınmaz için hak sahibi olarak belirlenebilir.
4-Belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan ve ilan edilen taşınmazlar için başvuran kişilerden hak sahipleri, yukarıda belirtilen öncelik sırası ve taşınmaz yüzölçümleri esas alınarak yapılan gruplandırmaya göre belirlenir.
5-Her aileden sadece bir kişi hak sahibi olabilir.
6-Bir taşınmaz için aynı gruptan birden fazla kişinin başvuruda bulunması ve taşınmazın tamamının başvuranların taleplerini karşılamaması halinde, gruba ilişkin başvuru bedeli üzerinden pazarlık usulü ile ihale komisyonu tarafından yapılacak arttırma sonucunda en yüksek bedeli teklif eden kişi hak sahibi olur.
7-Bir taşınmaz hakkında birden fazla başvuru yapılması, bu taşınmazın yüzölçümünün birden fazla kişinin hak sahipliğine konu olabilecek kadar büyük olması ve başvuru sahiplerinin hak sahibi olabilecekleri miktarlar çerçevesinde taşınmazın aynı kısmı için talepte bulunmaları halinde; bu maddenin ikinci fıkrasında belirtilen esaslara (öncelik sırasına ve yüzölçüme) göre taşınmazın hangi bölümü hakkında hangi başvuru sahibinin hak sahibi olacağı, bu hak sahiplerine ön izin verileceği ve kiralama yapılacağı; aynı gruptaki başvuru sahipleri arasında öncelikle anlaşma yapılmak suretiyle, anlaşma sağlanamaması halinde ise, İdarece hak sahipleri arasında kura çekilmek suretiyle belirlenir.